ГЕРБ пак отправи намеци на Нинова за корупциони схеми в миналото й (ВИДЕО) 16.08 | 14:38

Хората на Борисов напомниха на лидера на БСП за подхвърлени обвинения срещу нея от тогавашния премиер Станишев и президента Първанов

От iNews.bg

"Нинова лъже, че не е участвала в корупционни схеми. Нинова има нужда от опресняване на паметта." Така депутати от ГЕРБ определиха изявленията на "червения" лидер Корнелия Нинова, че няма нищо общо с корупционни схеми по времето на Тройната коалиция, когато е била зам.-министър, пише actualno.com.

Днес от ГЕРБ дадоха нарочна пресконференция след вчерашната заплаха, която Нинова пусна в социалната мрежа, че ще съди всеки, който свързва името й със скандалния хидропроект "Цанков камък", както и срещу всички, вменяващи й корупция.

Повод за предупреждението на председателката на левицата пък стана сигналът до главния прокурор, внесен от ГЕРБ, за проверка на нередностите по проекта "Цанков камък".

"Ние не пускаме постове във Facebook, а даваме изявления пред медиите. Тя (Корнелия Нинова, бел.ред.) твърди, че никога не е имала нищо общо с корупционни схеми, с подозрения и уволнения във връзка със съмнения за корупция, за това че никога за нищо не е лъгала и за това че не е била зам.-министър по времето на Тройната коалиция. За да опресня паметта на г-жа Нинова, съм готова да цитирам медиите", заяви депутатът Десислава Атанасова.

Тя цитира материали от медии, в които по време на Тройната коалиция тогавашният министър-председател Сергей Станишев посочва, че Корнелия Нинова ще бъде уволнена, тъй като има сериозни обвинения срещу нея. Атанасова цитира още и тогавашният президент Георги Първанов, който твърди, че действията на министър-председателят са закъснели.

"Защо БСП допуска разследване по анонимни сигнали и създава усещането за извънредно законодателство с антикорупционния си проект?", недоумява партийният заместник на Борисов Цветан Цветанов, в коментар на предложението на БСП за антикорупционен орган под шапката на президента Румен Радев.

Според него социалистите "са изключили конфликта на интереси от проекта". "Проектът на социалистите въобще не кореспондира с Конституцията и противоречи на това, което говореха допреди няколко месеца", анализира Цветанов. 

Водещи

Най-четени