ГЕРБ поиска разсекретяване на разговора между Радев и патриарх Кирил 08.03 | 10:24

Трябва да се разбере дали президента и премиера защитават еднаква национална позиция, казва Тома Биков

От iNews.bg

ГЕРБ иска разсекретяване на стенограмата от срещата между президента Румен Радев и руския патриарх Кирил, предаде БГНЕС. Парламентарната група на партията призовава държавният глава, поради високия обществен интерес към това каква българска национална позиция е била изразена на срещата между него и главата на Руската православна църква, да бъде публикувана стенограмата от тази среща.

Тома Биков oбясни искането на ГЕРБ с това да бъдат разсеяни всякакви съмнения за това дали националната ни позиция е била една при премиера, една при президента. "Надяваме се президентът да е защитил българската национална позиция. Уважаваме руската армия, благодарни сме, че е водила война в името на българската свобода, но в нея са участвали и български опълченци, така както са участвали и други националности", каза Биков.

"Надяваме се президентът да е защитил националната позиция и България да е имала национална позиция от всички институции по време на честването на 140 години от Освобождението на България. Това е тема, свързана не само с миналото, а и с настоящето и бъдещето", заяви Тома Биков.

Водещи

Най-четени