ГКПП "Речна гара" - Видин посреща чужденци с прозорци, немити от 2009 г. 17.05 | 07:24

На сградата не е правен ремонт повече от 30 години

От Деляна Петкова

Рушаща се сграда, за последно ремонтирана преди повече от 30 години, немити прозорци от 2009 година... Тази гледка посреща чужденците, които решат да влязат в България през граничния пункт "Речна гара" във Видин.

Сградата, която е общинска собственост, е построена през 1979 година и вероятно оттогава не е правено и обновяване или ремонт, предаде БТА. В "Речна гара" се помещават държавни институции и фирми, има и офиси на представители на частния бизнес.

Тук се намират управлението на "Пристанище"- Видин, Митнически пункт, Граничен контролно-пропусквателен пункт, видинското представителство на Агенция "Морска администрация", представителство на Занаятчийската камара, ресторант и частни фирми.

Държавните организации плащат само сметките си за ток и вода, но останалите плащат наем за наетите площи на общината. За общите части обаче никой не се грижи.

Всяка година през този граничен контролно-пропусквателен пункт преминават хиляди чуждестранни туристи - през миналата година например на Речната гара във Видин са спрели 161 круизни кораба с близо 20 хил. туристи. Прогнозите са поне още толкова да се "насладят" на гледката с изпочупени плочки, липсваща мазилка и рушаща се сграда и тази година.

Водещи

Най-четени