Галеви си прибраха парите от гаранцията, а ГДБОП им прибра компютрите 01.06 | 17:27

Претърсиха имотите на дупнишките босове

От Кремена Бедерева

Антимафиоти са иззети са компютри, фирмена и счетоводна документация от имоти на Пламен Галев и Ангел Христов, познати като братя Галеви. Акцията е проведена по разследване за пране на пари в особено големи размери, съобщиха от прокуратурата, предаде БТА.

Участвали са и служители на спецпрокуратурата. Претърсени били няколко обекта в Дупница и в с. Ресилово. След анализа на доказателствата предстои повдигането на обвинения срещу конкретни лица.

Междувременно, от стенограмата на последното правителствено заседание става ясно, че Братя Галеви са успели да си приберат от държавата гаранцията от 100 хил. лв., която бе платена при задържането им през 2009 година. 

Диана Ковачева информирала премиера и министрите, че Галеви са нарушили мярката си за неотклонение по делото, която е била "подписка”, след като не са уведомили властите за новото им местонахождение и не се намират в имота си Ресилово, предаде bTV. 

Министърът припомня, че през 2010 година Окръжният съд в Кюстендил е изменил мерките от "парични гаранции” на "подписки”. 

В момента не се знае къде точно се намират братята. Издирвателните действия продължават. И докато МВР усилено ги търси, те написаха на вътрешния министър Цветан Цветанов съобщение от Дубай

Водещи

Най-четени