ДАНС: Братчета, знаем къде сте 11.05 | 12:00

Виртуалният диалог около братя Галеви в Twitter от фалшиви профили продължава

От Кремена Бедерева

След като от няколко дни "фалшивият" Twitter профил на Пламен Галев стана най-коментираният в социалната мрежа, вече не съществува. "The user Пламен Галев @mvrbg does not exist", е съобщението, което потвърждава, че профилът на един от братята Галеви е изтрит.

Именно от този профил преди дни бе пуснато съобщението, отправено към вътрешния министър Цветан Цветанов - "Цветанов, гледай си работата, няма да се предадем. Венсеремос!"

За сметка на това пък се появи друг провокативен профил в Twitter - ДАНС.bg ‏ @dansbg. Именно от този профил е и съобщението, адресирано към братя Галеви - "Ей, братчетата. Знаем ви къде сте, мамини сладки. Куку! Даваме ви 12 часа и после ви изпяваме".

Най-вероятно и зад този профил не стои Държавната агенция "Национална сигурност", но все пак, дързостта, с която се създават фалшиви профили и отправят коментари към властта, е достойна за интерес.

iNews припомня, че "виртуалната кореспонденция" с вътрешния министър Цветанов и братя Галеви започна на 9 май, когато на стената в Twitter профила на Пламен Галев, със символичното име @mvrbg, се появи съобщението "Цветанов, гледай си работата, няма да се предадем. Венсеремос!"

Последваха "При Таки. Но най-хубаво си е в Ресилово", "@CvCvetanov #galevi не се поддават на провокации от фалшиви профили!", "We are innocent. will prove it!" и "Късно е, Цветанов! Късно е!".

Всички очевидно са адресирани към вътрешния министър Цветан Цветанов, който обяви, че не изключва възможността двамата "братя" да са в чужбина.

Братя Галеви бяха обявени за общодържавно издирване. Двамата вече трябваше да бъдат приведени в затвора в Бобов дол за изтърпяване на 5-годишни присъди за организиране и участие в престъпна група за рекет и изнудвания, но вече два дни от "Съдебна охрана" са безсилни да ги открият. Издадена е и забрана те да напускат страната.

В дните между излизането на решението на върховните магистрати и пристигането му в Кюстендил обаче братя Галеви изчезнаха

Не закъсня и коментар от страна на премиера Бойко Борисов, който каза, че "и съдиите, и прокурорът са можели да поискат задържането на братя Галеви."

"Къде е ролята на правителството в независимата съдебна система", попита премиерът журналистите и допълни, че "правителството няма абсолютно никаква вина в този процес".

"Прокурорът е можел да поиска задържане", каза премиерът. "Къде е ролята на правителството в независимата съдебна система? Съжалявам, че трябва да ви го кажа", попита риторично премиерът.

Водещи

Най-четени