Германия в шок и ужас от родните емигранти 16.07 | 19:48

В големите градове щели да имат мръсни улици, а на тях български проститутки

От Христина Рафаилова

Германците тръгнаха по пътя на англичаните и започнаха здраво да се паникьосват  от притока на български и румънски емигранти. Немското издание Bild излезе със статия, с която предупреждава, че напливът на бедните източноевропейци заплашва социалния мир в страната. 

Масираното преселение на българи и румънци натоварват местните власти повече отколкото се смяташе в началото, пише медията. От там цитират данни, че пришълците за последните 3 години били 473 000 души. 

Според статистика на Федералната служба по емиграция през 2012 г. пристигналите в страната наши  и румънски емигранти са 176 000.  Те били с 30 000 повече от предишната година, когато в Германия са се преселили 147 000. 

Изданието цитира документ, който бил за вътрешна употреба на властите, който предупреждава за риска от мигрантска вълна във федералната република. От наплива били засегнати големите градове като Дуисбург, Дортмунд, Берлин, Хановер, Мюнхен , Майнхайм, Офенбах и Франкфурт. 

Във въпросния документ се предупреждава за опасността от образуването на голям брой нелегални лагери в необитаеми имоти в големите градове. 

Емигрантите били опасни и за чистотата. Те щели да доведат до препълнени кофи с боклук и да замърсяват собствеността на останалите граждани. 

Също така щял да се увеличи напливът на хора в ранните часове на деня, когато хората отиват на работа.

Образователната система също била поставена под риск. Тя трябвала да поеме румънските и българските деца, които не говорели дума немски. 

Германците се опасявали, че сериозно ще нарасне и уличната проституция. 

Bild  пояснява, че трудовият пазар страната все още е ограничен за източноевропейците до началото на 2014 г.  Те имали право да останат три месеца, ако са регистрирани. След това обаче емигрантите ползвали "дупка" в социалния закон. Благодарение на пропуска в нормативната уредба те кандидатствали съвсем легално за детски и социални помощи. 

През 2011 г. са издадени 45 000 разрешения да развиват дейност на германския пазар на труда са получили 45 000 българи и румънци. През 2012 г. техният брой е скочил до 52 000. 

Експертът по вътрешна сигурност  Щефан Майер коментира пред Bild, че злоупотребите с немската социална система, прикрити от принципа за свободното движение на европейските граждани, трябва да спре. Според него с тази цел може да се променят и европейските договори. 

Водещи

Най-четени