Гледат делото за катастрофата с шестима загинали в Симеоновград 15.01 | 07:34

Подсъдимите ще обжалват

От Кремена Бедерева

Пловдивският апелативен съд ще гледа делото за катастрофата с шестима загинали в Симеоновград. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебна палата-Пловдив.

От 10.30 часа в 1 зала на Апелативен съд ще се разгледа НОХД № 342/ 2012 г. с докладчик В. Симеонова. Делото е образувано по жалба на подсъдимите Данаил Георгиев и Живко Желев и на гражданските ищци.

С присъда на Хасковския окръжен съд Данаил Георгиев е осъден на 12 години лишаване от свобода при първоначален общ режим и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 15 години за това, че на 23 април 2011 г. в Симеоновград при управление на автомобил Opel Vectra, в нарушение на правилата за движение по непредпазливост е причинил смърт на повече от едно лица – Гошо Г., Яница Б., Мелин З., Евгени Г., Трифон Й. и Красимир М. и средна телесна повреда на повече от едно лице Мария – Луиза К. и Христо И., като деянието е извършено в пияно състояние и случаят е особено тежък – престъпление по чл. 343 ал.3 от НК.

Живко Желев е осъден на десет години лишаване от свобода при първоначален общ режим и лишаване от право да управлява МПС за срок от 13 години. Той е признат за виновен в това, че на 23 април 2011 г. в Симеоновград при управление и като водач на МПС, собственост на баща му Тодор Желев в нарушение на правилата за движение е предоставил моторното превозно средство на водача Данаил Георгиев, който бил под въздействие на алкохол и по непредпазливост е причинил смърт на повече от едно лица – Гошо Г., Яница Б., Мелин З., Евгени Г., Трифон Й. И Красимир М. и средна телесна повреда на повече от едно лице Мария – Луиза К. и Христо И. като деянието е извършено в пияно състояние и случаят е особено тежък – престъпление по чл. 343 ал.3 от НК.

Водещи

Най-четени