Глоби за фирмите заради непочистен сняг в София 20.01 | 10:35

От инспектората казват, че все повече граждани махат висулки и чистят площи

От iNews.bg

Ще бъдат глобени фирмите, отговорни за снегопочистването в София, заради неизпълнени задачи при последния обилен валеж. Това стана ясно от думите на инж. Янислав Чулев от Столичния инспекторат, предаде агенция "Фокус".

От инспектората отчитат, че все повече граждани изпълняват задълженията си по почистването на висулки и площи в София. Въпреки това има констатирани 210 нарушения за непочистени тротоари и прилежащи площи.

Чулев съветва, които не могат сами да се справят със задачата да почистят висулките си, да подават сигнали до Столичният инспекторат и ще получат съответната адекватна помощ.

"Знаете , че висулките понякога са на постройки, които са на по 7-8-10 етажа и не е целесъобразно самите живеещи или т. нар. етажна собственост да предприема мерки по отстраняването, тъй като е опасно и за тях самите", посочи още той.

Той каза още, че и към момента продължава почистването и обработката срещу заледяване на вътрешнокварталните улици и пешеходните зони в София. Основните булеварди и пътни артерии са почистени, а колите на градския транспорт се движат по маршрутите си.

Водещи

Най-четени