Горещини и бури с градушки ни чакат днес 27.06 | 07:30

Издадено е предупреждение за силни бури

От iNews

През деня ще е предимно слънчево и топло. След обяд на места и то предимно над Западна и Северозападна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Очакват се на повече места валежи и силни гръмотевични бури, ще има условия за градушки!

Mаксималните температури ще са между 28-32°С. Най-горещо ще е в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - до 34-35°С.

Времето по Черноморието - чудесни условия за плаж!

През целия ден ще е слънчево и горещо. Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури ще са от 28°-30°С, по северното крайбрежие и до 31-32°С по южното.

Температурата на морската вода ще се повиши и ще е между 25°-26°С. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Времето в София

През нощта срещу четвъртък ще преобладава разкъсана облачност. Ще има условия и за валежи в Софийска област. Минималните температури ще са между 18-20°С, а максималните – около 31°С. През деня времето ще е слънчево. След обяд и привечер - с развитие на мощна купесто-дъждовна облачност. Очакват се валежи и гръмотевични бури на места из Софийска област и над самия град! Ще духа слаб до умерен източен вятър.

Времето в планините

Ще е предимно слънчево и топло. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, а над масивите от Югозападна и Централна България. Ще има условия за силни бури и градушки! Ще духа слаб източен вятър, по високите части - временно силен от югоизток.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24-25°C, на 2000 метра – около 20°C.

Времето на Балканите

През следващите 42 часа атмосферата над нашата страна и над полуострова ще се лабилизира, ще има условия за валежи от дъжд, гръмотевични бури и висок риск от градушки. Температурите ще се задържат високи. Времето по планините до обяд ще е слънчево, но след обяд няма да е благоприятно за пътувания и изгледи, поради образуването на гръмотевични бури. Моля, следете прогнозите за времето внимателно!!!

Прогноза: Имре Дузмат, Meteo Balkans

 

Водещи

Най-четени