Горски пожар край Бобошево, заради човешко безхаберие горят над 100 дка 28.07 | 17:27

Службите уверяват, че няма опасност за населението

От iNews.bg

Около 100 декара дъбова гора горят край град Бобошево, обяви директорът на Югозападно държавно предприятие инженер Дамян Дамянов.

"Пожарът е от дясната страна на град Бобошево. Вижда се и от главен път Е-79”, уточни той. Освен дъбовите гори, засегнати са и видове като черен бор.

"Там има един югоизточен склон, на който в момента горят около 100 дка, основно дъбова гора с малко участие и на черен бор”, допълни инж. Дамянов. "На място вече има 5 екипа от пожарната, 20 горски служители на Югозападното предприятие и специализиран автомобил на Горско стопанство "Дупница”. Очаква се да пристигнат и булдозер и водоноски, които ще помогнат за заливането на горящия участък”, информира инж. Дамянов.

Той заяви, че няма опасност за населените места в близост до пожара и районът е обезопасен. По думите му, най-вероятната причина за възникване на пожара отново е човешко безхаберие. "В дясно от това място има земеделски ниви, най-вероятно те са ожънати и е запалено стърнище”, обясни инж. Дамянов, цитиран от "Фокус". 

Водещи

Най-четени