Граждани от Павликени се жалват от жителите на Балчик 16.05 | 17:39

Недоволстват от искането им да влизат безплатно в „Двореца“

От Филипа Тодева

Докато балчиклии протестират, като затварят входа към архитектурния комплекс "Двореца" с искане той да бъде върнат на управлението на общината, граждани на Павликени предупредиха, че ще се оплачат от тях в Комисията за защита от дискриминация.

В писмо до кмета на Балчик жители на Павликени подчертават, че законите на страната трябва да се спазват от всички. Според тях не е редно балчиклии да имат привилегията да влизат безплатно в комплекса за сметка на всички останали българи в страната.

При посещение на историческия комплекс "Царевец" във Велико Търново ние, жителите на областта, също плащаме входен билет, както всички граждани на страната, заяви Илиян Стефанов - един от подписалите писмото, цитиран от БТА.

Той подчерта, че Двореца се поддържа с парите от данъците, събирани в всички граждани в страната. А днес от Балчик искаха да си платят входа за Ботаническата градина със жълти стотинки. От общинската администрация съобщават, че са изсипали няколко килограма с моменти пред бариерата на комплекса. 

Водещи

Най-четени