Гражданите на Джебел са в шок, на помощ идват психолозите 13.05 | 16:10

Експертите ще разговарят с желаещите в сградата на читалището

От Теодора Кокаланова

Екип от трима специалисти от Института по психология на МВР заминаха за Джебел, за да окажат помощ на близки, познати и съседи на жертвите на двойното убийство, извършено в града, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Кърджали.

Ангажиментът за психологическа подкрепа беше поет от директора комисар Петко Деведжиев при срещата му миналата седмица с жители на Джебел, информира агенция "Фокус". След нея гражданите споделиха, че още не могат да преживеят шока от трагедията.

Професионалният екип от трима психолози беше осигурен след разговори с ръководството на МВР. Експертите ще разговарят с желаещите в сградата на читалището в Джебел.

Страхът от Мерт, който уби с брадва майка и 7-годишната ѝ дъщеря, накара самотните майки в Джебел да започнат да се събират и нощуват заедно. За това разказа Мерджан Реджеб, приятелка на убитата Джейлян и организатор на протестите в града.

Местните се страхуват, че Мерт е имал съучастник и не е бил сам, когато е извършил престъплението

18-годишният Мерт Мехмед е обвиняем за двойното убийство в Джебел, при което 24-годишна жена и 7-годишната ѝ дъщеря бяха намерени мъртви в апартамент на 26 април.

 

Водещи

Най-четени