Грижим се за армията ни. Отпускат ѝ още пари 13.12 | 09:48

За присвоена класна специалност ще се изплащат допълнително до 40 лева

От Цанка Донкова

Военните ще получат повече пари следващата година. Още 5 500 000 лв. ще им бъдат раздадени по различни социални програми. Това е приел Съветът по отбрана, съобщава в. "Труд".

Ако военните работят повече от 24 часа извън поделението си, те ще получават и допълнителни пари за всеки час. Точната ставка ще се изчислява на база заплатата.

Промените се въвеждат заради мисията на армията по изграждане на оградата на границата ни с Турция. В началото на 2014 г. ще започне строежът на съоръжението, като за целта над 1000 военнослужещи ще бъдат командировани. Очаква се, че за около месец да бъде издигната 3-метрова ограда.

Съветът по отбрана е решил още на военните и цивилните да се изплаща допълнително месечно възнаграждение от 20 до 40 лева за присвоена класна специалност.

Армията вече получи бонуси за постигнати високи успехи през 2013 г. в размер на 13,6 млн. лв. Парите са получени със заплатите за октомври.

От МО обясниха, че най-високото допълнително възнаграждение за постигнати резултати е в размер на 800 лв. и е било получено от един кадрови военнослужещ и един цивилен служител в администрацията.

Водещи

Най-четени