Военни и полицаи ще се лекуват наедно 04.12 | 07:24

Управляващите планират сливане на ВМА и МВР болница

От Христина Рафаилова

Униформените мъже, независимо дали са полицаи, или военни, занапред може да се лекуват в едно лечебно заведение. С цел да се спестят разходи управляващите обмисляли да слеят Военномедицинска академия и МВР болницата, информира в. "Стандарт".  

Евентуалното обединение се проучвало от няколко месеца, но за момента нямало официално решение.  

Идеята не е нова и по времето на предишните управляващи също имаше совалки за сливането на двете здравни заведения. Дори беше проведено мащабно обсъждане по темата. 

Ако двете структури станат едно цяло, ще се избегне дублирането на структури и оптимизация на управлението. Всичко това логично ще доведе до икономии. 

ВМА и МВР болница в момента обслужват и цивилни, и униформени. В академията работят 34 клиники и 13 диагностични звена и лаборатории. Годишно лечебницата приема над 40 000 пациенти. Към края на тази година дълговете на Военномедицинска академия минават 90 милиона лева. Те станаха и повод правителството да заплаши лечебницата, че спира държавните пари, ако няма реформи във ВМА. 

Според информация на депутати за шеф на новата структура се спряга проф. Илия Баташки. Скоро той напусна депутатския си пост, за да стане зам.-директор на МВР болница. 

Водещи

Най-четени