Гриша Ганчев разпродава бизнеса си - оттегля се 31.05 | 16:46

Ловешкият бизнесмен се отказва и от всичките си инвестиции в спорт

От Кремена Бедерева

Собственикът на "Литекс" Гриша Ганчев ще разпродаде в рамките на една година целия си бизнес и ще се оттегли. Това свое намерение обяви пред Дарик самият Ганчев. Ловешкият бизнесмен се отказва и от всичките си инвестиции в спорта.

Предявяването на обвинения срещу Гриша Ганчев за заплаха за убийство и ръководене на организирана престъпна група е станала с 24-часова заповед за задържане от страна на ГДБОП. Бизнесменът е престоял в ареста обаче само 2 часа и 45 минути в ранния следобед на 29 май.

Гриша Ганчев обясни, че познава от четвърт век Недялко Чандъров, който фигурира в прокурорското постановление като "посредник" при заплахата за убийство срещу шефа на НАП Красимир Стефанов. От документа не става ясно дали самият Чандъров е уведомил потенциалната жертва за заплахата, тъй като формулировката е "заканата с убийство е станала достояние" на Стефанов.

Според Ганчев репликата: "Ще го изкормя тоя твоя човек "червенобузест"!... Ще му разпоря корема, рано или късно, това трябва да ти е ясно!... Но ти казвам, че ще му увия червата около ушите!... Ще видиш какво ще стане!...", е манипулирана от полицията.

Изреченията били събрани от няколко различни разговора.

Целият случай от акция "Захар" на 10 май до днес бил нагласен. Гриша Ганчев засега се отказва от сделката с още един инвеститор за покупка на част от футболния клуб ЦСКА.

В момента "Литекс" също не бил сред приоритетите му в бизнеса.

Споменатият в прокурорското постановление като посредник Недялко Димчев Чандъров не си спомни за телефонен разговор с Гриша Ганчев. Председателят на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на ДЗИ добави, че от 10-12 години не е в системата на данъчните и не знае нищо за смъртната заплаха срещу шефа на НАП.

iNews припомня, че при акция "Захар" шестимата задържани за данъчни престъпления от бизнеса със захар са обвинени от Спецпрокуратурата като организирана престъпна група. Сред тях е и синът на Гриша Ганчев - Данаил, който се води един от тримата изпълнителни директори на компанията на баща си.

Бизнесменът Гриша Ганчев пък бе привикан на разпит в ГДБОП, часове след като синът му Данаил бе задържан при спецоперация срещу ДДС-измами при търговията със захар.

Около 15 минути продължи срещата на Ганчев със служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", а след това бизнесменът запази мълчание.

След това пък плъзна новината, че са пред финализиране преговорите за придобиване от Гриша Ганчев на 40% от футболен клуб ЦСКА, съобщава sporta.bg.

Настоящите собственици на "червения" отбор и "Титан" Димитър Борисов и Иво Иванов са договорили всичко по контракта с шефа на Литекс. Очаквали се само уж подписи.

Водещи

Най-четени