Гълъбин Боевски ще се изправи пред съда в Бразилия 06.03 | 08:59

Заседанието ще се проведе в Гуарульос, където се гледат делата за трафик на дрога

От Кремена Бедерева

Тази вечер олимпийският шампион Гълъбин Боевски ще се изправи пред бразилското правосъдие, съобщава bTV.

През октомври миналата година той беше задържан в Сао Пауло с 7.2 килограма кокаин в куфарите си.

Заседанието ще се проведе в районния съд в Гуарульос, където се гледат делата на арестуваните за трафик на дрога на международното летище "Кумбика".

Бразилският адвокат на Боевски Леандру Перейра вече е готов със защитата си. Тя се базира на показанията на Гълъбин, че е купил куфарите с наркотика, без да знае какво има в тях.

Адвокат Перейра не допуска, че Боевски ще бъде осъден. Делото ще се гледа при закрити врата.

Леандро Перейра каза пред БНТ, че "дори не искам да допусна, че Боевски ще бъде осъден. Надявам се да бъде оправдан", сподели Перейра и подчерта, че е трудно да се определи кога съдията ще се произнесе по случая. Без да се ангажира с прогноза, бразилският адвокат каза, че съдията може да излезе с решение след 10-15 дни.

iNews припомня, че на 19 декември бразилският адвокат на Гълъбин Боевски внесе в съда молба за промяна на мярката му в домашен арест. Петицията е дълга 68 страници.

Олимпийският шампион продължава да лежи в затвора. Първоначално той беше отведен в центъра за временно задържане "Пиниейрос 3" в западната част на мегаполиса, а седмица след това беше преместен в специалния затвор за чужденци "Итаи", който се намира на около 300 километра от едноименната столица на щата Сао Пауло.

Съпругата на Боевски Красимира го посети в края на миналата година. Тя споделя, че безрезервно вярва на съпруга си, че е невинен. Двамата се познават от 20 години.

 

Най-четени