Гълъбин Боевски: Аз не съм престъпник 27.01 | 13:00

Олимпийският шампион бе обвинен за пренасяне на 7,2 кг наркотици и от 3 месеца лежи в бразилски затвор

От Кремена Бедерева

"Аз не съм муле или трафикант, а български олимпийски шампион, но ако се окаже, че съм виновен, ще си изтърпя наказанието", сподели задържаният в Бразилия олимпийският шампион по щанги Гълъбин Боевски пред bTV.

Той бе обвинен за пренасяне на 7,2 кг наркотици в куфари и бе задържан преди 3 месеца на летището в Сао Пауло, Бразилия. Процесът срещу него ще започне на 6 март тази година.

"Не знаех какво да мисля в този момент – почваш да си мислиш какво ще кажат хората", разказва Боевски за деня на задържането му. "Ако една милионна съм се съмнявал, че може да има нещо, щях да си пътувам със старите куфари", обяснява той, като уточнява, че никога не му е минавал през ума, че може да има някакъв проблем.

Според неговия разказ куфарите са купени от магазин в Сао Пауло, а куфарите са били докарани направо в хотела и оставени на администрацията. "Не искам да се правя на следовател – какво има да се случи, ще се случи", коментира Гълъбин. По неговите думи е обидно да го обвиняват, че може да използва детето си за пренасяне на наркотици.

"Три месеца стоя без присъда и чакам. Първите няколко дни са най-тежки. После започваш да четеш, да мислиш, какъв урок ти дава животът. В началото си помислих, че ще започнат да правят някакво разследване и ще ме пуснат след няколко дни. Старият сак, с който пътуваме със Сара, се беше скъсал и решихме да вземем нови. Никога не съм предполагал какво може да се случи", каза Боевски.

"Не искам по никакъв начин да ме разглеждат като муле и трафикант. Искам да ме разглеждат като български олимпийски шампион. Моето мнение е, че съм получил грешните куфари, станало е объркване. Ако някой се съмнява, че съм виновен, няма как да го убедя в обратното. Ако някой смята, че съм виновен, то трябва първо в съда да се произнесат. Ако се окаже, че съм виновен, ще си изтърпя наказанието", допълни бившият щангист.

"Аз не съм престъпник", категоричен е Боевски. "Най-важното за мен е да казвам истината – казвам истината – вината е вътре в съзнанието, моето съзнание е чисто и съм спокоен", сподели още той.

iNews припомня, че на 19 декември бразилският адвокат на Гълъбин Боевски внесе в съда молба за промяна на мярката му в домашен арест. Петицията е дълга 68 страници.

Олимпийският шампион продължава да лежи в затвора. Първоначално той беше отведен в центъра за временно задържане "Пиниейрос 3" в западната част на мегаполиса, а седмица след това беше преместен в специалния затвор за чужденци "Итаи", който се намира на около 300 километра от едноименната столица на щата Сао Пауло.

Съпругата на Боевски Красимира го посети в края на миналата година. Тя споделя, че безрезервно вярва на съпруга си, че е невинен. Двамата се познават от 20 години.



Водещи

Най-четени