ДБГ: Борисов да не сменя пешки, а да поеме отговорност за 10-те години безпътица 01.09 | 14:35

Винаги си намира извинение, ако не е Станиев или Орешарски, е някой министър, казват от партията

От iNews.bg

Крайно време е министър-председателят Бойко Борисов да поеме лично отговорност за десетте години на своето управление, с което гарантира на държавата безпътица. Това се посочва в позиция на изпълнителния съвет на ДБГ. "Министрите на транспорта, регионалното развитие и вътрешните работи са нищо повече от "пешки за жертване". Те изпълниха най-важната си задача - да прикрият с оставките си главният виновник за безпътицата. Този политически ход цели единствено спадане на напрежението и спасението на премиера", казват още от партията.

Позицията продължава със следното:

Борисов винаги намира извинение за грешките си, ако не е Станишев или Орешарски, е някой министър или дребен чиновник, както във всички скандали до сега. Крайно  време е премиерът да излезе пред обществото и да каже чувства ли вина за ковчезите край Своге, за безпрецедентния срив на Търговския регистър, за десетките случаи на корупция в собствената му партия, заради която хора умират постоянно – на пътя, в болниците, дори в сградата на Парламента.

Категорично заявяваме, че назначаването на нови пешки, които ще слугуват отново на няКОЙ, а не на българските граждани, е безсмислено. Всеки ден, с който се удължава живота на ГЕРБаджийския модел за заграбване на парите на най-бедните данъкоплатци в Европа, е агония. Агония, поддържана от Обединените патриоти, които Борисов даже не счита за живи, за да консултира с тях ремонта на кабинета.

Единственото, което може да подмени настоящия корупционен модел на управление с демократичен е голямо обединение на демократичната общност. Както направихме още през пролетта, призоваваме Борисов да се оттърси от страха си от служебно правителство на Президента Радев и да подаде единствената необходима оставка - своята.

Водещи

Най-четени