ДПС: Настоящата власт е нестабилна, ако трябва КС ще реши за Изборния кодекс 10.05 | 15:00

Карадайъ упрекна президента, че не е прегледал целия изборен регламент

От iNews.bg

Президентът на републиката не е направил цялостен преглед на ИК, където има много противоконституционни текстове, в които се ограничават права на български граждани, в противоречие с Конституцията... В нашата политика ще направим така, че да се спазва Конституцията и ще търсим различни форми и варианти, а ако е необходимо и КС да се произнесе, като това трябва да стане и в НС. Това заяви днес председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той уточни, че ДПС ще препотвърди гласуването на разпоредбите от ИК в пленарна зала.

На брифинга бяха представени и петимата му заместници. Имената на заместниците на Карадайъ с техните ресори са Хасан Азис - местно самоуправление, Ахмед Ахмедов - организационна работа и структури, Алиосман Имамов- бюджет и финанси, Филиз Хюсменова - европарламент и Янко Янков - национална сигурност.

"Ние в партиен план всяка година честваме майските събития от 1989 г, които донесоха демокрацията в България и на нашия съвет разгледахме въпросите, свързани с лятната и есенна сесия на НС", каза Карадайъ. "Ръководството на партията се състои от опитни и сериозни хора, а за ДПС предстоят по-добри времена, както и за нашата родина, подчерта лидерът на партията. Всяка партия има вътрешен партиен живот и на базата на своите ценности и правила си извървява този път, но трябва партиите у нас така да си комуникираме, че да има нормалност в партийния живот. Ще комуникираме с всички партии, включително и с БСП, за да възстановим тази нормалност", посочи Карадайъ.

Не сме участвали в договорки по отношение на правителството на Орешарски, отговори Карадайъ на въпрос на медия.

"Всякакви слухове се носят, но няма нужда да ги коментираме, г-н Пеевски сам заяви какво прави, с него няма проблеми", подчерта председателят на ДПС.

Според партията президентските избори са важни, настоящата власт е нестабилна и непрекъснато генерира нестабилност.

"Но е малко рано да коментираме различни субекти за президентски избори, чрез тях обществото трябва да получи стабилност, което ДПС ще направи чрез различните кандидати и ще анализираме ситуацията, за да вземем най-правилните решения – дали ще издигаме собствени кандидати или ще подкрепяме други", смята той.

Най-четени