ДПС иска ОВОС за решенията на парламента и Министерския съвет 07.03 | 21:08

Президентът да не пали повече, посъветва държавния глава Лютви Местан

От Христина Рафаилова

Своеобразна оценка на въздействието върху околната среда да има за решенията на парламента и Министерския съвет. Това предложи лидерът на ДПС Лютви Местан, цитиран от БНР.

Според него всяко един акт на законодателната и изпълнителната власт решава едни проблеми, но засяга други интереси. Поради това се налагало да има такъв ОВОС, за да се види какъв ще бъде ефектът върху отделните социални групи, а не да се чака да избухнат протести.

По повод думите на президента Росен Плевнелиев, че бил обстрелван всеки един негов кандидат за служебен премиер Местан заяви: "Аз заявявам отговорно – нито аз, нито който и да е в ДПС по никакъв начин не е коментирал нито една персонална кандидатура – било за министър-председател, било за министър в служебния кабинет на г-н Росен Плевнелиев”.

Той призова държавният глава да бъде по-конкретен, защото иначе излизало, че всички политически сили му пречат да състави кабинет.

Според лидера на движението някой явно се е опитвал да окаже влияние върху Плевнелиев. Местан добави, че президентът трябва да посочи кой е упражнил натиск върху него.

"Добре е за президента да не пали повече и на 13 вече да сме чули състава на служебния му кабинет и да е издаден указът за разпускането на 41 Народно събрание”, каза той. 

 

Водещи

Най-четени