ДПС пак възропта срещу Михаил Константинов 20.03 | 14:43

Питат какво би направил срещу партиите от Тройната коалиция

От Филипа Тодева

Движението за права и свободи отново настоя за освобождаването на проф. Михаил Константинов от поста на директор в "Информационно обслужване".

"В "Информационно обслужване” няма място за политически ангажирани лица, които освен всичко друго не крият и политическите си пристрастия", заяви лидерът на партията Лютви Местан.

Позицията на партията е, че е най-добре в службата да се назначат специализирани граждански сдружения, които имат експертиза по темата.

"Наслушахме се на реакции, които определяме като несполучлив рикошет на принципната ни позиция. Ние никого не сме обвинили, че е фалшифицирал изборни резултати. Ние просто питаме, кое е онова всичко, което въпросният професор възнамерява да направи срещу партиите от Тройната коалиции, за да им попречи да се върнат на власт. Кое е онова всичко, което той ще направи от позицията си на председател на УС на "Информационно обслужване”, посочи председателят на ДПС.

Местан посочи, че от ДПС не искат гласа на Михаил Константинов.

От ДПС настояват специално наблюдение на момента с броенето и отчитането на изборните резултати и съставянето на първичните протоколи. Те искат минимум 31 наблюдатели от ОССЕ за парламентарните избори.

Местан проведе среща с тях и заяви, че те му се струват загрижени за ситуацията в страната.

"Те имат основания да бъдат загрижени, защото твърде рядко мисия за наблюдаване на избори в страна от ЕС завършва с толкова много препоръки – 32 препоръки (говоря за предишната мисия), като 12 от тях – приоритетни препоръки”, коментира лидерът на ДПС, цитиран от агенция "Фокус".

"Не ми се сториха оптимисти, че кой знае какво се е променило в страната”, допълни той.

Водещи

Най-четени