ДСБ твърдо отказва да издига конституционен съдия 26.11 | 14:50

Разиграва се фарс, а премиерът опитва да прехвърли топката на сините, смятат хората на Костов

От Диана Цветкова

ДСБ няма да издигнат повторно кандидатурата на Екатерина Михайлова за конституционен съдия, потвърдиха от партията.

Михайлова бе едно от първите предложения на десните депутати, но при гласуването в НС спечелиха кандидатурите на Анастас Анастасов и Венета Марковска. След като клетвата на Марковска бе осуетена и тя се пенсионира, а президентът Петър Стоянов (1997-2001 г.) отказа да се кандидатира от името на СДС, сега темата кой ще излъчи парламентът отново е на дневен ред.

"Няма да участваме в опорочена процедура, дори СДС да има нова номинация и смятам, че не трябва да се участва вече в състезанието", коментира зам.-председателят на ДСБ Светослав Малинов.

Тъмносините отново припомниха тезата си, че основната вина за кризата с Конституционния съд е на премиера Бойко Борисов.

Светослав Малинов допълни, че от ДСБ отказват да участват в процедурата по излъчване на конституционен съдия, което определи като "фарс", за да запазят достойнството и на самата партия, и на десницата.

По думите му Екатерина Михайлова е била кандидатът, който се е представил най-убедително а и е с много висок авторитет, но това не е било отчетено.

Според хората на Иван Костов сега премиерът Борисов "бие отбой" и се опитва да прехвърли отговорността за избора върху сините.

Водещи

Най-четени