Данъчните в Пловдив проверяват зърнобази и хлебозаводи 01.03 | 15:27

Най-честите нарушения са неиздаване на касови бележки

От Кремена Бедерева

Териториалната дирекция на НАП-Пловдив извърши проверка в 111 обекта, занимаващи се с производство и с търговия със зърно и брашно, съобщиха от дирекцията.

Акцията се осъществява съвместно с Агенцията по храните, Националната служба по зърно и фуражите и Икономическа полиция.

Селектирани са зърнобази, хлебозаводи, мелници и фурни за хляб на територията на почти цяла Южна България, която е в обхвата на НАП-Пловдив. Най-много са проверяваните обекти в Пловдив и в Стара Загора - съответно 38 и 37.

Проверяващите са издали актове за административни нарушения в пет от проверяваните обекти в Пловдивско, където е установено, че не се издават касови бележки.

Проверявани са били касовите апарати, осигуряването на работниците, извършена е била и инвентаризация на наличните активи.

Анализират се счетоводни документи и се прави съпоставка по двата основни артикула - зърно и брашно, проверява се произходът на стоките и дали количествата, които са доставени и продадени по документи, съответстват на наличните на склад в обектите, допълниха от ТД на НАП-Пловдив.

Водещи

Най-четени