Движението на Кунева остава в управлението (Обновена) 14.12 | 14:43

Не очаквайте маймунджелъци от нас, заяви зам. председателят на ДБГ Даниел Вълчев

От iNews.bg

Движение България на гражданите няма да напуска управлението, заяви лидерът му Меглена Кунева.

ДБГ разглежда участието на Реформаторския блок в управлението на страната като гаранция за стабилност на институциите и провеждане на реформите, се казва в решението на партията, оповестено пред медиите.

Приетите на второ четене конституционни промени са стъпка в правилната посока. Приехме историческия компромис в името на единството на РБ. Настояваме съдебната реформа да бъде ускорена и задълбочена и очакваме от следващия правосъден министър да се ангажира с конкретни промени в конкретни нормативни актове, предложени в конкретни срокове. Това заяви лидерът на ДБГ Меглена Кунева.

Тя добави, че от ДБГ очакват новият правосъден министър да предложи ясна йерархия на промените. Да се ангажира с намирането на достатъчна парламентарна подкрепа. ДБГ очаква ГЕРБ да предложи кандидат за министър на правосъдието и сме готови да участваме активно в обсъждане на кандидатурата.

Имаме готовност да инициираме широк дебат за следващите конституционни промени, подчерта Кунева. Разглеждаме участието на РБ в управлението на страната като гаранция за стабилността на институциите. Ще предложим на РБ и ГЕРБ декларация за подкрепа на правителството, съдържаща ясни ангажименти, подчерта още Кунева.

Не очаквайте маймунджелъци от нас, допълни заместникът на Кунева Даниел Вълчев. ДБГ предлага 6 приоритета за управлението през следващите 6 месеца. Партиите от Реформаторския блок да се съберат утре сутринта, за да обсъдят декларацията и да изработят обща позиция в централата на СДС, искат още от ДБГ.





Водещи

Най-четени