Ден на траур във Великотърновския университет в памет на Вероника Здравкова 05.03 | 09:29

Всички учебни занятия ще започнат с минута мълчание

От Беатрис Николoва

Великотърновският университет обяви ден на траур в памет на убитата студентка Вероника Здравкова. Всички учебни занятия ще започнат с минута мълчание в памет на Вероника.

На сградата на университета и в Стопанския факултет ще бъдат поставени траурни знамена, а в специален траурен кът колегите на момичето ще могат да оставят цветя и да напишат съболезнования към близките ѝ.

23-годишната студентка изчезна на 28 февруари и беше открита мъртва няколко дни по-късно в р. Янтра. Водещата версия за убийството е грабеж.

"Основната версия за убийството е грабеж, обаче не изключваме и други версии. Към момента липсва дамската чанта на жертвата, с която тя е тръгнала от работа. Към момента нямаме конкретен заподозрян. Продължаваме да търсим оръжието, с което е извършено убийството. Предполагаме, че става въпрос за предмет с тъп и остър връх", каза пред Нова телевизия наблюдаващият прокурор по разследването на смъртта на Вероника Здравкова Цани Попов.

По-рано днес ТV7 съобщи, че полицията работи по две основни версии – убийство от клошари скитници или от нейния доскорошен приятел, с когото скъсали преди около месец. 

В сряда стотици търновци се присъединиха към апел до общината за обезопасяване на района, където беше убита студентката. Подписката прерасна в демонстрация, при която хората обвиниха властите и полицията в бездействие.

"Районът е изключително опасен. Подлезите нямат никакво осветление. Настояваме да бъде сложено осветление и видеонаблюдение на жп гарата, автогарата и по трасето на Великотърновския университет до 5-и корпус", казаха участници в протеста.

"Парцелите, за които става дума в протестите, са държавна и частна собственост. Преди 40 години там е създаден временен мост. След построяването на тунела в посока Русе е изграден и временен път. Реално тези съоръжения е трябвало да бъдат премахнати, но това е единственият пряк път, който минава през всички частни парцели. Инициирал съм срещи с областния управител и всички институции, за да може да уредим въпроса", каза от своя страна кметът на града Даниел Панов.

Водещи

Най-четени