Депутатски син е арестуван за кражба на бензиностанция 14.04 | 08:48

Георги Иванов, син на Лъчезар Иванов от ГЕРБ, е обвинен за въоръжен грабеж

От Кремена Бедерева

Синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, известен и като Лъчо Мозъка, е арестуван за кражба в бензиностанция в столицата, съобщава в. "Телеграф".

Обирът е извършен в сряда през нощта. 17-годишният Георги Иванов е задържан. Баща му е потвърдил за ареста, но се е оправдал, че той нямал родителски права над него и бил под опеката на майка си Дияна Долапчиева, с която са разведени.

Георги Иванов привлече медийно внимание преди две години, когато бе обявен за безследно изчезнал от семейството. По-късно се появи и призна, че доброволно се е махнал от къщи заради родителски тормоз.

Баща му Лъчезар Иванов е известен като особено близък до експремиера Бойко Борисов и негов дългогодишен личен лекар.

Бях в чужбина, когато е станал обирът. Прибрах се, намерих сина си и той отиде сам в полицията с адвокат. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов, чийто син е обвинен за извършването на въоръжен грабеж на бензиностанция.

Иванов изрично подчерта, че Георги не арестуван, а е бил разпитан и освободен. По думите му момчето е заподозряно за обира. От полицията потърсили бащата, след като търсили майката – Диана Долапчиева, но не я намерили. Бившата съпруга на депутата държи пълните права над сина си и бащата няма контакт с него.

След като не открили майката, полицаите се обадили на Иванов, който се прибрал от чужбина. "Направих всичко възможно, търсих го, намерих го и той отиде доброволно в полицията с адвокат", обясни депутатът.

Иванов-младши е разпитан и освободен. Той нито се издирва, нито е в ареста, подчерта баща му.

Депутатът припомни, че след развода той не живее със сина си. "Аз им оставих абсолютно всичко", каза той и добави, че дори е живял на квартира известно време. Момчето на два пъти е било обявявано за национално издирване, докато е било под опеката на майка си.

"Не зная как ще протекат процесуално-следствените действия. Осигурил съм адвокат, всичко необходимо", каза Лъчезар Иванов.

"Но ако той е съгрешил, ще си понесе цялата сериозност на закона", категоричен беше бащата по отношение на сина си. "Аз съм вярващ човек и мисля, че човек трябва да се страхува от Бог. Никога не съм си позволявал да извършвам такива неща", допълни той.

Водещи