Детето от Виноградец може и да не е убиецът 04.09 | 11:18

Проверяват дали Лазар Влайков е опитал да потули случая, ГЕРБ го изключиха

От iNews.bg

Нови разкрития за убийството във Виноградец от четвъртък срещу петък вечерта в ресторант в селото. Където, според първоначалната информация, 6-годишно дете застреля и уби 47-годишен мъж. Именно по отношение на тази версия обаче вече се появяват съмнения. Kъм момента е, ясно, че момченцето е държало пистолета, с който е произведен фаталният изтрел, но не е категорично доказано, че именно то е натиснало спусъка.

Подобни съмнения още в петък изказа синът на убития. Според когото 6-годишно дете няма необходимата сила, за да натисне спусъка на такъв пистолет. В тази връзка младежът изрази съмнения, че вината се хвърля върху детето, за да се прикрие истинският убиец.

Собственикът на оръжието е Лазар Влайков, председател на Общинския съвет в Септември, член на ГЕРБ. Той беше задържан за 24 часа, но след това беше пуснат на свобода, без повдигнати обвинения. В момента прокуратурата проверява дали Влайков е имал нерегламентирани разговори с прокурор с намерение случаят да бъде потулен, предаде Нова телевизия. Жители на Виноградец пък разказват, че това не е първият инцидент с Лазар Влайков.

ГЕРБ вече изключиха от редиците си Лазар Влайков. "Този човек е представил в централата на ГЕРБ свидетелство за съдимост, че не е осъждан. При неговата номинация, а и след това при избора му за общински съветник, той е бил неосъждан”, съобщи Десислава Атанасова.

Водещи

Най-четени