Добричка област - заплашена от воден режим 13.09 | 08:54

Eлектроразпределителното дружество се закани да спре тока на ВиК-дружеството в града

От Кремена Бедерева

Цяла Добричка област е заплашена от тридневен воден режим, след като електроразпределителното дружество в Добрич се закани да спре тока на ВиК-дружеството в града.Пусни видео Неплатените сметки за ток на ВиК-Добрич надхвърлят 5 милиона лева.

Ръководството на водоснабдителната компания не било информирано от кога точно и на кои съоръжения ще бъде спрян токът. В Добричко водата се добива чрез електрически помпи и ако токът спре, режим ще има във всички населени места.

От Областната управа търсят съдействие от държавата за покриване дълга на държавното дружество.

Във всички случаи, ако продължава изключването на електрозахранването, ще има режим на водата, каза по bTV ” заместник-кметът на града Иван Колев. По думите му за 24 часа ще бъде изключено електрозахранването на места, което означава, че на по-високите места няма да има вода.

Ако обаче ВиК остане без ток цяло денонощие, целият град може да остане без вода. Проблеми ще има в здравните и социалните заведения, каза още Колев. Водоподаването няма да бъде прекъсвано само за многопрофилната болница в града.

"Ще бъде наказана само община Добрич, въпреки, че задълженията са за цялата област,” отбеляза заместник-кметът. Добрич вече е потърсил помощ от регионалното развитие за разрешаване на проблема.

Водещи

Най-четени