Домоуправители скачат заради санирането 06.03 | 07:50

Все още няма обявена обществена поръчка за избор на фирми, които да извършат санирането

От Цанка Донкова

Домоуправители скочиха заради санирането. Причината е, че за много блокове, които са кандидатствали за саниране, има забавяне на процеса. Това е и причината хората да заговорят за протест, съобщава в. "Труд”.

Хората са възмутени, че все още не е обявена обществена поръчка за избор на фирми, които да проектират и извършат санирането. Така има опасност настъпващият строителен сезон да бъде изпуснат, а проектът, финансиран от ЕС, трябва да приключи до края на октомври догодина.

За санирането бяха предвидени общо 63 млн. лв., като до момента са кандидатствали над 300 жилищни сгради. Много от живеещите в тях са внесли капарото от 500 лв. и са събрали помежду си парите. На практика те са готови и единственото, което остава е да платят и чакат само избора на строителна фирма.

"Обследването на нашия блок е готово още през ноември м.г. и след това няма никакво движение. Настояваме да знаем какво възнамерява да прави регионалното министерство”, посочва Диана Димитрова, домоуправител от София.

Стамен Чакъров от Кърджали каза, че неговият блок е в същото състояние от декември.

"Събрах от пенсионерите по 2000 лева, които стоят в специална банкова сметка без лихва. Досега щяха да получат по 150 лева от тези пари”, възмущава се той.

Водещи

Най-четени