Дъщерята на израелския посланик не е ранена 19.07 | 11:45

От посолството на Израел определиха информацията като "абсолютно невярна"

От Диана Цветкова

Дъщерята на посланика на Израел в България Шаул Камиса-Раз не е сред пострадалите при вчерашния терористичен акт на летището в Сарафово. Това бе потвърдено и от кабинета на посланика и от българското Министерство на външните работи.
"Абсолютно невярна е информацията, че дъщерята на посланика е сред ранените", заяви Теодора Йосифова от пресцентъра на израелското посолство.
По думите ѝ децата на посланик Шаул Камиса-Рав към момента на взрива в Бургас изобщо не са били на територията на България.
Спекулациите, че дъщерята на посланика е сред пострадалите се появиха в медиите, след съобщение на неназован източник. След това "Блиц" съобщи, че тя е настанена във ВМА. Агенцията дори цитира съпругата на посланика да казва: "Молим се за живота ѝ. Представители на посолството са във ВМА. Дано я спасят". Снощи посланикът посети болницата в Бургас и ранените.

"Единствената вярна информация е, че г-н Шаул Камиса-Раз има дъщеря", категорично заяви пред iNews пресаташето на посолството на Израел у нас. От МВнР също бяха категорични, че няма подобни данни.

По-рано вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че трима са пострадалите от взрива на летище "Сарафово", които са транспортирани за лечение в София. Двама от тях са в "Пирогов", а един - във Военномедицинска академия. Сред тях има и една жена, обяви вицепремиерът Цветан Цветанов.

26-годишна израелска гражданка А.К., пострадала при инцидента в Бургас, е транспортирана и настанена в Клиниката по реанимация и интензивно лечение във ВМА-София, съобщиха пък от пресцентъра на болницата.

Пострадалата е с тежка политравма – гръдна и коремна контузия, разкъсване на черен дроб и диафрагма, на изкуствено дишане и с опасност за живота.

Най-четени