Дянков: Благодаря на премиера 18.02 | 13:59

Ще продължавам да помагам с каквото мога и в бъдеще, каза бившият финансов министър

От Ралица Стоянова

"Благодаря на премиера Борисов и колегите в Министерския съвет за многото часове съвместна работа и постигнатите успехи". Това заяви Симеон Дянков, който подаде оставка по-рано днес.

"Най-вече благодаря на експертите в Министерството на финансите, с помощта на които България си върна финансовото здраве. Ще продължавам да помагам с каквото мога и в бъдеще", се посочва още в изявлението на Дянков, разпространено от финансовото министерство.

По-рано днес стана ясно, че Симеон Дянков е подал оставка. Борисов предложи министър на финансите да стане министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, а вицепремиер - регионалният министър Лиляна Павлова.

Дянков, който в момента е в САЩ,  ядосал премиера заради категоричното си решение да забави плащанията на зърнопроизводителите до март - април. Земеделският министър Мирослав Найденов съобщи, че те ще си получат субсидиите още днес.

По-късно днес парламентарната група на ГЕРБ ще даде брифинг относно промените в състава на правителството. Премиерът Бойко Борисов трябва да се прибере от посещението си в Македония.

 

Водещи