Дянков заживява в Априлци 28.02 | 09:30

Имал намерение да се премести в малкото балканско градче

От Кремена Бедерева

Вицепремиерът и министър на финансите в оставка Симеон Дянков планира да се премести в Априлци. Това се говори в малкото балканско градче и в коридорите на финансовото министерство, съобщава вестник "Труд”.

Вуйчото на Дянков – Бенко Вълев, който е и кмет на Априлци, казва, че няма информация министърът в оставка да има намерение да се премести в хотел "1876” в общината.

Хотелът в кв. "Зла река” е собственост на "Екопроект-Априлци”. Симеон Дянков притежава 49% от дяловете, а останалите 51% си поделят 58-годишният Вълев и майката на министъра Румянка Вълева-Таулова.

Според слуховете в Априлци вицепремиерът се готви да обитава новопостроена къща, която се намира в източния край на хотелския комплекс. В момента строители довършвали обекта. Сградата е от камък и дърво.

"Не разбирам защо е този интерес към Симеон Дянков. В момента той е поставен под изключително напрежение. На 23 февруари беше в Ловеч, за да нагледа новостроящата се спортна зала към местната езикова гимназия, която ще е едно уникално спортно съоръжение”, казва Вълев. 

Запознати коментират, че Дянков имал намерение да си купи Audi 4. Решил возилото да е втора ръка. Цената на автомобила е не повече от 20 хиляди лева.

Преди дни стана ясно пък, че Дянков е приет в болница. Имал проблеми с рамото и ходел на раздвижване в Правителствена болница.

Водещи

Най-четени