Екстрадираха Стефан Кленовски в Италия 07.03 | 15:27

Срещу него имаше издадена европейска заповед за арест от съда в гр. Трани

От Кремена Бедерева

Задържаният в страната ни Стефан Кленовски е предаден на компетентните органи в Италия, съобщават от пресцентъра на МВР.

Той е екстрадиран, след като материалите по случая бяха подготвени от Дирекция "Международно оперативно сътрудничество” в МВР и предадени за разглеждане от Софийска районна прокуратура.

Вчера (6 март) с полет за Италия бе осъществена екстрадицията на българския гражданин Стефан Кленовски, на 46г. На летище "София" той бе предаден на компетентните италианските служители в изпълнение на решение на Софийски градски съд.

Срещу него имаше издадена европейска заповед за арест от съда в гр. Трани, Италия. На основание на нея той бе обявен за издирване и бе задържан при операция на криминалисти от сектор "Издирване” на СДВР.

Акцията бе реализирана на 27 януари т.г. следобед в столичен мол. При проверката личната карта, която Кленовски представи, се оказа фалшива - с негова снимка и данните от самоличността на 44-годишния му брат.

Последва отвеждането му в столичното Първо РУП и предаване на материалите на дирекция "Международно оперативно сътрудничество” в МВР.

iNews припомня, че Стефан Кленовски, който се укриваше от органите на МВР, е един от издирваните в рамките на операция "Шок” за източване на разплащателни сметки.

Той е един от участниците в организираната престъпна група, която от м. юни 2008 г. координира и поддържа криминална дейност в Италия и други държави, свързана с поставяне на скимиращи устройства, изготвяне на клонирани карти и нерегламентирано теглене на пари.

 

Водещи

Най-четени