Ето ги корумпираните варненски митничари 15.01 | 17:47

Спецсъдърт гледа мярката им за неотклонение

От iNews.bg

Специализираният наказателен съд разгледа мярката за неотклонение на митничарите от Варна. Малко по-рано специализираната прокуратура внесе искане за "задържане под стража".

Задържаните служители на пункта "Варна-Запад" са Дамян Георгиев Йорданов, Ивайло Лъчезаров Арнаудов, Добромир Керанов Киров, Анна Борисова Ангелова, Галин Йорданов Русев. Те бяха арестувани по време на акция в петък, при която бяха претърсени офисите и домовете им. При операцията антимафиотите откриха повече от 700 000 лева.

Подкупните служители от митническия пункт "Варна-Запад" взимали по 1500 евро на контейнер от спедиторите, които събирали парите. Сумите били прибирани в замяна на максимално бързо обработване на документи и освобождаване на съответните товари.

Престоят на всеки един контейнер излизал по около 150 евро на ден. А при извършване на митническа проверка се плаща и такса от 400 до 600 лв. за товарене и разтоварване на контейнери. Сумите били предавани на началниците на пункта, които в зависимост от броя на контейнерите, които били обмитени, разпределяли парите между съответните смени.

Водещи

Най-четени