Жалваме се най-много от дискриминация за правото на труд 10.10 | 18:06

650 жалби е получила Комисията за защита от дискриминация за 2011г.

От Деляна Петкова

От началото на годината досега в Комисията за защита от дискриминация са получени около 650. Това съобщи днес във Варна председателят ѝ Кемал Еюп, цитиран от БТА. Преобладават жалбите за дискриминация в сферата на правото на труд и дискриминацията по възраст и увреждания. Има пуснати и оплаквания във връзка със събитията в село Катуница.

Броят на постъпилите жалби е колкото през цялата минала година, въпреки това през последните две години има намаление на постъпващите сигнали и жалби, уточни още Еюп.

Някои от получените документи се препращат до други институции, защото не са в компетенциите на комисията, коментира председателят на Комисията. Той участва в семинара "Гражданскоправни аспекти на превенцията и борбата срещу дискриминацията", който се провежда във Варна.

През тази година има конкретни жалби от независими кандидати за Изборния кодекс. Според жалбите към независимите кандидати има повече изисквания, отколкото към партиите, обясни Еюп и допълни, че комисията ще се произнесе по тях след изборите.

Водещи

Най-четени