Жълт предупредителен код за опасно време в десет области в Източна България 18.06 | 08:00

Там се очакват значителни валежи, с количества до 30-35 литра на квадратен метър, прогнозират синоптиците от НИМХ

От iNews.bg

В последния работен ден за тази седмица жълт предупредителен код за опасно време в десет области в Източна България издаде Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - Добрич, Силистра, Разград, Русе, Търговище, Шумен, Варна, Сливен, Ямбол и Бургас. Там се очакват значителни валежи, с количества до 30-35 литра на квадратен метър, прогнозират синоптиците от НИМХ.
 
През деня увеличението на облачността от североизток ще обхване цялата страна и ще има почти повсеместни валежи от дъжд. На места след обяд ще има и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен северен вятър, в източните райони - временно силен от северозапад. Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса, в крайните югозападни райони където ще има повече слънчеви часове - до около 30 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно и дъждовно. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 20-23 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 18-20 градуса. Вълнението на морето ще се усили и ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно с валежи от дъжд. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.

През почивните дни облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна, ще има и валежи, в събота на места в Западна и Северна България - временно интензивни, след обяд придружени с гръмотевици. Вятърът ще е със северна компонента, временно до умерен и с него температурите слабо ще се понижат.
 

 

 

Водещи

Най-четени