Задигнаха втора тоалетна от "Тракия" 19.09 | 20:05

Според собственицитe, извършителите са същите, които откраднаха химическата WC преди месец

От Гергана Златкова

Втора химическа тоалетна изчезна мистериозно от паркингите на автомагистрала "Тракия", кабинката отново е задигната в района на Нова Загора.

За това сигнализира вчера пред "24 часа" Тихомир Гьоков от Хасково, чиято фирма "Те енд джи мастер крийн" монтира в началото на август 44 нови химически тоалетни в участъка между Стара Загора и Карнобат на аутобана.

Първата тоалетна бе открадната точно преди месец. До момента няма информация полицията да е открила екзотичния крадец.

"Аз съм в чужбина, но мои работници ми се обадиха, че липсва още една кабинка. Предишната открадната възстановихме, ще го направим и сега, но не зная докога можем да издържим така", каза още Гьоков.

Първата тоалетна изчезна от паркинга преди Нова Загора в посока София. Сега крадците похитили една от двете кабинки на паркинга преди Нова Загора в посока Бургас.

И двете места са близо до надлеза, по който пътят Нова Загора - Раднево минава над магистралата. Най-вероятно крадците са изчезнали с товара си по него, защото едва ли ще рискуват да карат дълго по "Тракия".

Собствениците на тоалетните предполагат, че крадците са едни и същи. Те действат в един и същи район и навярно са окуражени, тъй като не бяха разкрити. Монтираните на "Тракия" химически тоалетни са нови, италиански. Продажната цена на всяка от тях е 2000 лева. 

След първата кражба Тихомир Гьоков коментира пред "24 часа", че се надява подобни кражби да не станат рецидив, защото магистралата отново може да остане без тоалетни.

Сега той е направо изумен, тъй като бил в този бизнес от 2000 година, в момента оперира с около 500 кабинки, но за първи път му се случва да му крадат тоалетните. Досега имало само повредени, когато по строителните обекти тежка машина неволно засегне кабинката.

Водещи

Най-четени