Задълбочаваме двустранните отношение с Азербайджан и в отбраната 31.05 | 20:55

След енергетиката и жп мрежи дойде ред на военното партньорство

От Филипа Тодева

Министър-председателят Бойко Борисов разговаря днес с министъра на отбраната на Азербайджанската република генерал-полковник Сафар Абиев, който е на двудневно официално посещение в България. По време на срещата бяха обсъдени възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в сферата на отбраната и конкретните области от взаимен интерес, съобщиха от правителствената информационна служба.

Генерал Абиев запозна премиера с ползотворните резултатите от проведените срещи със своя български колега Аню Ангелов. "Договорихме се да задълбочим двустранните отношения в няколко направления- военно обучение, военно-техническо сътрудничество, в областта на отношенията с НАТО и участието на двете държави в операция ИСАФ в Афганистан”, заяви генерал Абиев.

В рамките на срещата бяха обсъдени и проектите, които България и Азербайджан реализират по отношение на изграждането на високоскоростни железопътни мрежи, както и в областта на енергетиката. "Вярвам че ще имаме много ползотворно сътрудничество, както се договорихме и с президента Илхам Алиев по време на посещението ни в Азербайджан”, отбеляза от своя страна г-н Борисов.

Той използва възможността за да отправи поздрави чрез министъра на отбраната към своя азербайджански колега Артур Расизаде и към г-н Алиев. Утре министърът на отбраната на Азербайджан ще посети изложбата за отбранителна техника "Хемус-2012” в град Пловдив.

Водещи

Най-четени