Задържаха Дъмпела за инцидента с Благой Иванов - Багата 27.02 | 16:23

Разпитани са още трима души, присъствали в заведението по време на свадата

От Кремена Бедерева

23-годишният софиянец Д.С. - Дъмпела е задържан за 24 часа във връзка с инцидента от предната нощ в столично заведение, съобщават от пресцентъра на МВР.

Софийска градска прокуратура ще се произнесе дали задържаният ще остане в ареста за 72 часа.

Разследващият екип работи за установяване на съпричастността му към извършеното деяние. Разпитани са още трима души, присъствали в заведението по време на свадата между двете компании.

Предстои провеждането на необходимите процесуално-следствени действия и след приключването им материалите ще бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор. Продължава работата за установяване на други очевидци на инцидента, както и на други участници в сбиването. 

Задържаният Д.С. е криминално проявен – през 2008 г. е регистриран за изнудване на територията на Трето районно управление, през 2009 г. е задържан в Дупница за притежание на наркотици и използване на неистински документи – в колата му е открита дрога, а при последвалата проверка се установило, че номерът и документите на автомобила са неистински.

iNews припомня, че състоянието на спортиста Благой Иванов-Багата, продължава да бъде критично. Той все още е на командно дишане, съобщиха от на УМБАЛСМ "Пирогов".

В събота срещу неделя Багата ме намушкан с нож под мишницата, като острието е било на милиметри от сърцето, където е щяло да бъде смъртоносно за самбиста.

Според последните информации Багата заедно с двама свои приятели са обикаляли заведенията след приключването на боксовия турнир "Странджа". След 04:00 часа те отиват в заведение "Домби".

Там Багата е отишъл на чужда маса, където е стана въргалът. Един от компанията е извадил нож и е наръгал няколко пъти Благой Иванов. Приятелите на Багата се отървават само със синини.

Водещи

Най-четени