Задържаха Слона за убийството на Вероника 05.03 | 14:01

Осветяват пътя между жп гарата и Южен пътен възел в Търново, където бе убита студентката

От iNews.bg

По непотвърдена информация има задържан във връзка с убийството на 23-годишната Вероника Здравкова. Полицията е задържала и разследва мъж с прякор Слона, който вероятно има и съучастник, съобщава Нова телевизия.

Така водеща версия за престъплението остава убийство с цел грабеж, а вероятните извършители са група клошари.

Въпреки че официалната версия на прокуратурата е, че до момента няма задържани лица, версията убийство с цел грабеж се потвърждава и заради факта, че до момента не са открити дамската чанта, телефонът и документите на Вероника, с които тя си е тръгнала от работа.

"За мен лично е много тежко това, което се случи. И аз съм родител, имам дъщеря студентка. Наистина трябва да си вземем бележка и да направим така, че да живеем в една по-сигурна държава”, на мнение е Пламен Легкоступ, ректор на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий”.

Същевременно стана ясно, че ще бъде изградено осветление между жп гарата и Южен пътен възел във Велико Търново, където бе убита 23-годишната Вероника. Районът тъне в мрак и преминаването през него е като във филм на ужасите.

"Още днес, по най-бързия начин, давам съгласието да се мине през държавен имот и да се постави осветление. Искам да помоля всички да пазят осветлението, защото, когато се направи такова, то често бива разрушено. Изключително трудно е да се набави видеонаблюдение към момента”, обясни областният управител проф. Пенчо Пенчев пред агенция "Фокус”.

По време на направения обход на място, съвместно с представители на жп управление Горна Оряховица и Национална компания "Железопътна инфраструктура”, е изготвен конкретен план, за да може в спешен порядък да започне изграждането на кабелна мрежа за поставяне на осветителните тела.

До края на деня ще започне почистването от треви и храсти на цялата пешеходна пътека, която свързва гарата с Южен пътен възел. 

Водещи