Задържаха крадци на акумулатори 12.01 | 16:20

Тази нощ трима младежи разбили 12 коли в столичния кв. "Гевгелийски”

От Кремена Бедерева

Млади мъже, специализирали се в извършването на взломни кражби от автомобили, бяха задържани след бързата реакция на полицаи от Трето РУП. Тази нощ тримата разбили 12 коли в столичния кв. "Гевгелийски”, съобщават от пресцентъра на МВР.

Около 3.30 часа, при обход на квартала, служител на реда забелязал, че всички автомобили, паркирани на ул. "Богданци”, били с изпочупени стъкла и вдигнати предни капаци. Незабавно на място били изпратени автопатрули, които завардили изходите от квартала.

Пристигнала и дежурна оперативна група, която извършила оглед на взломените автомобили. Установено било, че от няколко коли били откраднати акумулаторите, а на други – демонтирани и подготвени за изнасяне.

След около час един от автопатрулите, разположен на изхода на жилищния квартал към "Захарна фабрика”, спрял принудително лека кола Citroen 3Х, в който се возели трима съмнителни. При опита на полицаите да извършат проверка, те направили безуспешен опит да избягат и били задържани.

При последвалия оглед на автомобила, в багажника били открити пет акумулатора, за които било изяснено, че са откраднати от превозните средства, паркирани пред бл. 2.

С полицейска мярка за срок до 24 часа в районното управление са задържани трима младежи - всички от ж.к. "Надежда”. Единият е регистриран в полицията за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

Образувани са 12 досъдебни производства. Разследващият екип работи по документиране на престъпната дейност на тримата.

Материалите по случаите ще бъдат докладвани на Софийска районна прокуратура с мнение за повдигане на обвинение.

Водещи

Най-четени