Задържаха младежи за въоръжен грабеж на бензиностанция 20.08 | 18:16

Единият от заловените е с две присъди за шофиране без книжка

От Елена Кирилова

15-годишно и 19-годишно момче са задържани за въоръжен грабеж на бензиностанция в плевенско село, съобщава агенция "Фокус”.

Около 2.30 ч. тази сутринт двамата са заплашили с късо оръжие служител на бензиностанция в с. Българене.

Младежите са взели оборотни пари на стойност 284,24 лв. и са направили неуспешен опит да отворят две метални каси, в които имало около 10 хил. лева.

Нападателите са заключили служителя в тоалетната и за избягали. Малко по-късно той е успял да се освободи сам и незабавно е подал сигнал в полицията.

След организирането на заградителни действия извършителите са били заловени, а в хода на работата станало ясно, че близо час след полунощ двамата са откраднали паркиран на улица в Левски лек автомобил "Опел Вектра”.

С откраднатата кола те са се придвижили до бензиностанцията, но след грабежа са изоставили превозното средство в близост до мястото, откъдето противозаконно са я отнели.

И двамата задържани са от Левски. Единият от тях е с две присъди за шофиране без книжка.

От полицията са открили част от парите, газов пистолет и маските, с които извършителите са били по време на грабежа.  При претърсване на колата са открити и 10 кутии с цигари, откраднати от бензиностанцията.

Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство, а двамата са задържани с прокурорска мярка за 72 часа.

Водещи

Най-четени