Заловиха престъпна група с данъчни измами за милиони 20.12 | 14:28

Групата регистрирала фирми на бедни и безработни хора, участвали в обществени поръчки за ремонт на сгради, почистване на корита на реки и саниране

От iNews

Банда от четирима е била уличена от ГДБОП и спецпрокуратурата, че не обявявала печалба пред НАП, след спечелени търгове за милиони левове в десетки общини. Подробностите обяви зам.-главният прокурор Иван Гешев, който каза, че и четиримата са задържани за 72 часа.

Групата е действала по схема, по която се регистрирали фирми на бедни и безработни хора, които участвали в обществени поръчки за ремонт на сгради, почистване на корита на реки, саниране и други дейности.

Изпълнението на поръчките минавало по график, но след това търговски дружества не декларирали печалба. Всички фирми били контролирани от разбитата група. Според прокурорът, който разследва случая Кирил Пейчинов, дружествата били 20, а спечелените обществени поръчки около 50. Една фирма за една година е спестила 380 хил. лв. от данъци, които да внесе в хазната. Общините, които са печелили от обществени поръчки, са основно в област Силистра.

Шефът на ГДБОП каза, че това е поредна успешна акция, която има за цел да дисциплинира фирмите.

Водещи

Най-четени