Запорират сметките на Огнян Донев и Любомир Павлов 13.06 | 14:05

В това увери градският прокурор на София Николай Кокинов

От Андриян Георгиев

Градският прокурор на София Николай Кокинов заяви пред БНР, че прокуратурата ще предприеме действия по запор на сметките Любомир Павлов и Огнян Донев - съсобственици на "Медийна група България", издаваща вестниците "Труд" и "24 часа". Преди това обаче трябвало да се разбере дали тази стъпка ще доведе до затрудняване на издаването на двата вестника.

Кокинов каза още, че ДАНС е започнала проверка за истинността и появата на записа на разговор между Любомир Павлов и неустановено още лице, който беше публикуван във в. "Преса", както и кой го е направил, защо се разпространява, кои са участниците в него и дали е манипулиран. 

"Ние не сме искали СРС по отношение на господин Павлов, говоря за прокуратурата. Очевидно се касае за някакво частно подслушване. Би могло най-малко да се провери дали е манипулиран записът. Ще се установи официално или неофициално СРС е – подозирам, че е неофициално. Може друга служба да е искала, но не сме ние. Внимателно ще анализираме и съдържанието на разговорите. Те така са на косъм, има една тънка граница в тях между моралната укоримост и законовата укоримост", каза Кокинов.

Любомир Павлов все още не бил подал сигнал до държавното обвинение за твърденията, че прокурорите Момчил Георгиев и Ангел Илиев са взели 1 млн. лeва, за да образуват делото срещу него и Донев, посочи още градският прокурор на София. 

"Към този момент ми се струва неоснователно и несериозно да се самосезираме. Който има нещо да каже, да бъде така добър на "Витошка" №2 да го поднесе в писмен вид и със съответните аргументи. Всичко друго остава в сферата на клеветите", завърши Николай Кокинов. 

Водещи