Заради ремонт: Спират движението на влаковете между Дъбово и Гурково 15.03 | 13:33

Строителните дейности ще наложат промени в Графика за движение на влаковете (ГДВ). Редица влакове ще са с променени маршрути и коригирани разписания.

От iNews.bg

Поради  ремонтни дейности  временно се преустановява  движението  на влаковете в междугарието  Дъбово – Гурково.

От 1 8 март до 30 април 2024 година  се преустановява движението на влаковете в междугарието Дъбово - Гурково във връзка с изпълнение на обект "Подновяване на железния път и контактна мрежа в междугарието Дъбово - Гурково с обща дължина 15 810 м. по 3-та жп линия (София-Карлово-Бургас)".

По време на  ремонтните дейности  ще бъдат извършени механизирано подновяване на близо 16 км железен път в междугарието Дъбово – Гурково, ремонт на прилежащите железопътни съоръжения и отводняване на железния път. Ще бъде извършена подмяна на стълбове за контактна мрежа, носещо въже и контактен проводник, преоформяне на земните канавки, изпълнени нови облицовани канавки. Ще се изградят баластов "килим" и фундаментите за новата стълбовна мрежа на контактната мрежа.

След края на  ремонта  ще се постигне възстановяване на проектната скорост от 100 км/ч, а оттам и намаляване на времето за пътуване, намаляване на шума чрез новоизградения безнаставов релсов път и повишаване на безопасността и комфорта при пътуване.

Строителните дейности ще наложат промени в  Графика за движение на влаковете  (ГДВ). Редица влакове ще са с променени маршрути и коригирани разписания.

Ще бъдат осигурени връзки с автобуси в гарите  Дъбово, Тулово, Карлово, Карнобат, Сливен и Ямбол . Пътниците от отменените влакове в участъка Твърдица-Дъбово и обратно ще се отвозват с автобуси, както и в участъците Зимница-Желю войвода-Сливен-Тулово и Ямбол-Сливен и обратно.

Водещи