Затварят “Ориент 33” в "Студентски град" 27.06 | 12:07

Преди три месеца наемателят е получил предизвестие

От iNews.bg

На 3 юли дискотеката "Ориент 33” трябва да преустанови дейността си, след като на наемателя бе връчено предизвестие преди три месеца, става ясно от сайта на Университета за национално и световно стопанство (УНСС).

След посочения срок академичното ръководство на висшето училище трябва да вземе решение за новото предназначение на обекта.

През май сдружение "Майки срещу насилието в "Студентски град" поиска незабавно започване на процедура по отнемане от ректорите на столичните университети на помещенията, които отдават под наем за дискотеки.

Причината е, че в сегашния си вид студентският квартал не прилича по никакъв начин на кампус, а 50% от дискотеките в него принадлежат именно на учебните заведения.

От сдружението смятат, че спирането на дейността на дискотеките в "Студентски град" е наложително, тъй като въпросната материална база трябва да се използва за образователна и научноизследователска дейност.

"Майки срещу насилието в "Студентски град” призовават помещенията, в които в момента се намират дискотеките, да бъдат стопанисвани от Столична община. Ако не се ползват с образователни цели, в тези пространства могат да се създадат детски градини, ясли, детски кухни и други социални обекти.

Водещи

Най-четени