Защо Маргарита Попова бяга от политиката като дявол от тамян 04.02 | 10:51

Бившият вицепрезидент смята да се отдаде изцяло на бизнеса

От iNews.bg

Бившият вицепрезидент Маргарита Попова е категорична, че не иска да се връща в политиката. Плановете ѝ към днешна дата включват изцяло да се отдаде на бизнес средите, защото именно тази сфера дърпа страната ни нагоре.

"Не виждам път назад. Избрала съм да се откъсна от политиката. За пет години видях много неща, видях хала на хората. Ще се отдам с целия си професионален и емоционален капацитет на хората в бизнеса – единствените, които дърпат държавата напред", каза новият зам.-председател на Стопанската камара пред bTV.

По въпроса с пререканията ѝ с президента Росен Плевнелиев Попова твърди, че не е имала такива.

"Нямаше фундаментални и принципни различия. Не съм имала никакви проблеми с него. Работих така, както изисква от мен Конституцията. Съветвах, където е нужно, но решенията бяха негови. Разбирала съм се с всички в институцията", каза тя.

Попова обаче се въздържа да дава съвети на политиците. Очаква да види тяхното политическо самосъзнание. Самата тя обаче не се учудва на политическите им обещания, защото "винаги е така, а когато минат изборите нещата се повтарят – пак сме недоволни, пак нещо не се случва".

По думите ѝ при казуса с машинното гласуване "трябва да внимаваме в какво ще се вкараме сега, защото няма много време до изборите. Дано да не избухнат повече скандали, отколкото обикновено сме свикнали да преживяваме всеки път преди парламентарни избори".

Водещи

Най-четени