Защо ни е война?! Пет жертви в две тежки катастрофи за половин ден 06.03 | 18:58

Трима загинаха на пътя Пазарджик – Пловдив, други двама – в Слънчев бряг

От iNews.bg

Трима души загинаха при тежка катастрофа на пътя Пазарджик – Пловдив, близо до разклона за село Мало Конаре, съобщи говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов, цитиран от Фокус. На мястото са изпратени екипи на "Пътна полиция", на полицията в Пазарджик, на пожарната и на Спешна помощ.

Около 15.40 часа е получен сигнал на телефон 112 за катастрофа. Лек автомобил "Опел" се е врязал челно в автобус. Загинали са водачът и двамата пътници в леката кола. По информация на Нова телевизия в автобуса са пътували трима души, те не са сериозно пострадали.

На починалия шофьор на колата тепърва ще бъдат направени тестове за алкохол и наркотици. Заради катастрофата отсечката от пътя между Мало Конаре и Говедаре е затворена за движение, трябва да се използват обходни маршрути. Пътуващите към Пловдив се отбиват при разклона за село Мало Конаре, а идващите от Пловдив към Пазарджик преминават през село Говедаре. По трасето и обходния маршрут са разположени екипи на полицията, които подпомагат движението.

Двама души пък загинаха в неделя в катастрофа на Слънчев бряг, съобщиха от полицията в Бургас, предаде Дарик. Рано сутринта в неделя срещу понеделник, в посока Несебър, в условията на прав пътен участък и при намалена видимост, 36-годишният водач на лек автомобил с бургаска регистрация от село Оризаре, губи управление над автомобила и се блъска се в стълб и крайпътни дървета.

На място загиват водачът на автомобила и неговият спътник, возещ се на предната дясна седалка - 43-годишен мъж от Бургас. От силния удар металния електрически стълб е счупен и са изкъртени три крайпътни дървета. Полицията е на мястото на инцидента.  

Водещи

Най-четени