Зеленогорски: Радев да свика КСНС, за да гарантира приемственост 19.01 | 19:49

Необходимо е да се очертаят приоритетите по време на управлението на служебния кабинет, казва реформаторът

От iNews.bg

Трябва в рамките на още този парламент новоизбраният президент да свика Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС), за да гарантира приемственост и по приоритетите свързани с националната сигурност, и по въпросите на сигурността на гражданите и за бежанците. Тези около три месеца, в които ще има служебен кабинет и сме в средата на тежка зима, трябва да са подплатени от усилията на цялото общество и на българските политически сили. Това коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

Да се осигури приемственост чрез КСНС, на който да се очертаят приоритетите и пред служебния кабинет, е такава много добра институционална възможност в интерес на стабилността в страната, каза още Зеленогорски.

Нашата оценка за речта на бъдещия президент е, че беше по-скоро аналитични, а не реч на стратегически приоритети, отговори той на въпрос за оценката на РБ за изявлението на Радев пред депутатите. На въпрос защо президентът Радев е изпуснал нервите си в пленарната зала, Зеленогорски отговори: честно казано, надявах се, един летец да е с по-здрава психика. По думите му, не става въпрос за реплики, на които президентът отговори, а става дума за България. Ние посочваме решението за сигурността в страната, което да даде спокойствие до следващите избори, добави той.

Водещи

Най-четени