Зинаида Златанова призова: Сидеров да се извини 10.01 | 08:39

"Най-малкото е кавалерско", смята правосъдният министър

От Кремена Бедерева

"Извън всякакво съмнение е, че поведението на лидера на "Атака” Волен Сидеров е недопустимо, защото народните представители трябва да служат за пример на гражданите, а не обратно”. Такъв коментар направи правосъдният министър Зинаида Златанова в ефира на Нова телевизия за инцидента със Сидеров в самолета за Варна.

Крайно неприемливо е поведението му, категорична е тя. Златанова подчерта, че би призовала Сидеров да се извини на служителката на Френското посолство , защото "най-малкото е кавалерско”. 

"Има две неща, които ме притесняват – опитваме се да прехвърлим отговорността на всеки друг, но не и на себе си. Сидеров не е назначен в НС, той е в парламента по волята на хората”, подчерта министърът. 

Тя отбеляза също, че нейните възгледи и тези на лидера на "Атака” са диаметрално различни. "Няма как да се чувствам аз зависима от него”, каза тя. 

"Ако след първите инциденти със Сидеров се беше действало така - главният прокурор веднага да поиска имунитета, може би нямаше да се стигне до тука", беше категорична Златанова.

 

 

 

Водещи

Най-четени